Ligadvies

DRUKVERDELING EN DOORLIGGEN

Veel liggen en zitten geeft na enige tijd veel druk op de lichaamsdelen die het bed raken. Vooral de billen en hielen krijgen het zwaar te verduren.

Voorkom doorliggen door een goede verdeling van de druk te creëren, door een matras te kiezen die bij uw lig/zitpatroon past. Laat u goed informeren door een slaapspecialist of ergotherapeut: decubitus is pijnlijk en heeft een lang genezingsproces.

LIG-ZITHOUDING

De verstelbare bodem onder uw matras zorgt er voor dat u in de juiste houding kunt zitten of liggen. Stel de bodem op elk gewenst moment in naar een zo ontspannen mogelijke positie. 

Ik help u graag naar het zoeken van de beste lig- en zitpositie om het u zo aangenaam mogelijk te maken. De hoogte is ook op elk moment instelbaar, zodat u comfortabel kunt in- en uitstappen. 


Het beste advies…
gewoon bij u thuis

Als u ons wil bereiken klik dan op de knop.
Dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.
Uiteraard kunt u ons ook bellen…

Bij de aanschaf of huur van een (zorg)bed wordt vaak het slaapcomfort vergeten. Een adviesgesprek bij u thuis en het uitproberen van matrassen  zorgt voor de juiste keuze. Wat noodzakelijk is voor uw persoonlijke slaapkwaliteit.

Het is belangrijk om zo ontspannen mogelijk te liggen bij het slapen, om een zo goed mogelijke nachtrust te hebben.
Een goed matras is pas goed als het aansluit bij uw slaapgedrag. Een zijligging heeft de voorkeur.
De matras (en bodem) moeten de juiste ruimte kunnen geven bij de schouder en de heup.
Tevens is het heel belangrijk dat u goede ondersteuning krijgt om de wervelkolom te dragen en deze zoveel mogelijk ontspanning geeft.

Aan de hand van uw slaapgedrag kunnen we vaak ook de bodem in een positie zetten waarin het lichaam nog meer kan ontspannen. Laat u goed informeren door een slaapspecialist of ergotherapeut. De volgende dag moeten we weer zo fit mogelijk starten om te herstellen of om te presteren.